Vliegtuig modelleren

In het kader van de naschoolse wetenschap en techniek programma’s kan de workshop vliegtuig modelleren zeker als een aanwinst beschouwd worden. Met hands-on activiteiten waarbij allerlei onderzoekjes met concrete materialen uitgevoerd worden, leren kinderen hoe vliegtuigen de lucht in gaan en blijven. In deel 2 van de workshop gaan we een vliegtuig ontwerpen, bouwen, testen en evalueren. Dit programma duurt 4,5 uur, inclusief een lunchpauze van 30 minuten.

Voor kinderen vanaf 10 jaar

Waarom een workshop vliegtuig modelleren?

Een zeer leerzame workshop waarbij kinderen op allerlei manieren gestimuleerd worden om hun talenten te ontwikkelen. Aero dynamica bestaat uit twee blokken van twee uur. In het eerste deel maken ze kennis met alle beschikbare materialen en worden er door middel van praktische activiteiten een aantal verschillende onderzoekjes uitgevoerd om te testen wat wel en wat niet werkt. In het tweede deel gaan we pas echt aan de slag en zorgen we ervoor dat ze een schitterend vliegtuigmodel in elkaar zetten. Met de workshop Aero dynamica leer je knutselen op hoog niveau. Supergaaf om aan mee te doen.

Aero dynamica fascineert

Zolang de mens bestaat, bestaat de wens om te vliegen. De nodige pioniers hebben hiervoor hun leven gewaagd. Maar het is pas in 1903 dat het eerste gemotoriseerde vliegtuig de lucht in ging. Sindsdien kreeg de Aero dynamica een steeds belangrijkere plaats in ons leven. Vooral ook kinderen raken gefascineerd wanneer zij een vliegtuig door de lucht zien vliegen. Hoe mooi is het dan niet dat ze via deze workshop de kans aangeboden krijgen om zich hierin verder te verdiepen?

Zeer leerzaam

Vaardigheden als hand- en oogcoördinatie, samenwerken en leren omgaan met succes en teleurstelling, het maken van driedimensionale objecten, het hanteren van bepaald gereedschap en werken volgens een plan worden allemaal in deze workshop gestimuleerd. Heb je ook zin om een vliegtuig te bouwen? Meld je dan aan of schrijf je in voor een workshop Aero dynamica, één van de leukste naschoolse activiteiten. Ook als schoolvakantie workshop een ideaal uitje.