Misdrijf onderzoek

Een fantastische workshop waarbij kinderen met natuurwetenschappelijke onderzoeks- enopsporingstechnieken een misdrijf gaan oplossen, net zoals in de bekende TV-serie CSI. Super interessant en lekker spannend. Voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Zeer boeiend waarbij probleemoplossend leren wordt gestimuleerd.

Voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar

Wat is forensisch techniek?

Forensisch techniek wordt gebruikt om bewijslast te verzamelen om ingewikkelde zaken op te lossen. Net als het oplossen van een puzzel probeer je door logisch na te denken stapje voor stapje dichter bij de oplossing te komen. Deze bewijslast kan dan uiteindelijk ingezet worden in een rechtszaak om het onrecht te bestrijden. Forensisch onderzoek kan heel breed ingezet worden, maar tijdens deze workshop richten we ons met zijn allen op de misdaad en gaan we de boeven ontmaskeren.

Welke zaken komen aan bod?

Misdrijf onderzoek is een bijzonder interessante workshop en één van de spannendste naschoolse activiteiten uit ons aanbod. Bij forensisch onderzoek komen verschillende natuurwetenschappen aan bod, zoals biologie, chemie, fysica en wiskunde. Met natuurwetenschappelijke onderzoeks- en opsporingstechnieken wordt een bepaalde misdaad opgelost. Verschillende bewijsstukken worden onderzocht en er wordt gewerkt met sensoren.

Aparte workshop

Kom ook in de sfeer van CSI en ontwikkel je talent als detective. Misdrijf onderzoek wordt als een aparte workshop aangeboden, maar kan ook over meerdere dagen gespreid aangeboden worden. Scholen en overige organisaties kunnen ons ook inhuren. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.