Robotica

Jong geleerd is oud gedaan. Met ons programma Robotica wordt er geleerd hoe je robots kunt bouwen en programmeren. We hebben twee soorten programma’s. De een is voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Het andere programma is voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. Onwijs gaaf!

voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar.

Robotica heeft de toekomst

Robotica is echt iets voor de toekomst. Steeds meer zaken zullen door robots overgenomen worden. In deze workshop leren kinderen hoe ze robots moeten ontwerpen, bouwen en programmeren. De moeilijkheidsgraad van deze inspirerende workshop Robotica wordt naar wens en/of leeftijd aangepast

Robotica in de praktijk

Een robot is een machine die taken van de mens kan overnemen. Suffe taken, moeilijke taken en gevaarlijke taken. Denk hierbij aan zelfrijdende auto’s, een drone of de machine die flessen in de supermarkt aanneemt, dat zijn allemaal robots. Een humanoid robot is een robot die er uit ziet als de mens. Robots hebben geen hersenen en kunnen dus niets uit zich zelf doen. Wij vertellen de robot wat en hoe ze een bepaalde opdracht moeten uitvoeren. Dit noemen we programmeren. De workshop robotica bestaat uit een les van 90 minuten.

Op school of voor nascholing leerkrachten

Net als onze overige naschoolse activiteiten kunnen wij Robotica ook klassikaal op scholen aanbieden. Daarnaast bieden wij leerkrachten de mogelijkheid tot nascholing om dit vak zelf in de klas te kunnen geven. Voor aanvullend studiemateriaal kan men desgewenst terecht op onze online store. Voor vragen of extra informatie gewoon even contact opnemen.