Scienceclub

De Scienceclub is een naschoolse activiteit waar kinderen kennis maken met wetenschap en techniek. Dit programma bestaat uit 2 blokken per jaar. Elk blok telt 10 lessen. Bij de Scienceclub komen diverse onderwerpen, zoals scheikunde, natuurkunde, techniek, programmeren, robotica en ruimtevaart aan bod.

We run at schools during the autumn, spring and summer terms and are Partnered with hundreds of schools – some which we have been running at for over eight years.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Waarom Scienceclub?

Aangezien de technologische ontwikkelingen zich snel opvolgen, ontstaat er een nieuwe realiteit die gedreven wordt door ongekende technologische mogelijkheden, veranderende sociale waarden en gedrag. Dit zal eerder toenemen dan afnemen. Belangrijk is wel datkinderen leren ervaren en om te gaan met deze nieuwe wereld van wetenschap en techniek.Door kinderen in aanraking te brengen met deze moderne tijd willen wij ze de kans bieden om zich over allerlei dingen te verwonderen. Zie het als een verrijkingsprogramma waar ze op een leuke en educatieve manier kennis maken met de wereld van nu. Door te laten zien wat er allemaal mogelijk is, ontstaat er oprechte interesse en belangstelling. Interesse leidt tot het stellen van vragen en het doen van onderzoek.

Scienceclub in de praktijk

In de Scienceclub voeren jongens en meisjes experimenten uit naar aanleiding van een onderzoeksvraag. Bijvoorbeeld het bouwen van stroomkringen om te onderzoeken hoe fel een lampje brandt. Maar ook scheikundeproefjes, zoals bijvoorbeeld het ontleden van gel of het maken van shampoo. Op het gebied van mechanica wordt er met tandwielen onderzocht hoe hefbomen en katrollen werken. Ook maken ze kennis met een stukje robotica, programmeren en engenering waarbij een technisch model gebouwd en uitgeprobeerd wordt. Kortom, een scala aan onderwerpen voor het kweken van hun enthousiasme.

Meedoen?

Bij Scienceclub kunnen kinderen meedoen vanaf groep 3 tot en met groep 8. Ook scholen en overige organisaties kunnen ons voor deze naschoolse activiteiten inhuren. Een les duurt 75 minuten. Scienceclub is de ideale manier om de wereld van nu te leren kennen en te ontdekken, geschikt voor alle toekomstige talentjes!

Deelnemersbijdrage

  • Losse deelname (per les)                                      EUR 15,00
  • Deelnemersbijdrage 1 blok (10 lesweken)         EUR 99,-
  • Strippenkaart ( 10 lesweken)                                EUR 132,50**
** (Prijs voor 10 lessen binnen schooljaar 2017-2018)